Linguine met courgette en kruidige ricotta

35 MIN
2 personen
Linguine met courgette en kruidige ricotta

De perfecte doordeweekse vegetarische pasta: linguine met linten van courgette en een sausje op basis van ricotta en citroen, afgewerkt met amandelschilfers.

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 1 citroen
  • 10 g bladpeterselie
  • 125 g ricotta
  • 1½ courgette
  • 1 rode ui
  • 1 rode chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el amandelschilfers
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet af maar hou 1 kop van het kookvocht bij.
  2. Was en rasp de schil van de citroen. Hak de bladpeterselie fijn. Meng de peterselie met de zeste van citroen door de ricotta. Kruid met peper en zout. Pers het sap van de citroen.
  3. Haal met een dunschiller linten van de courgette. Snij de rode ui fijn. Snij de rode chilipeper overlangs in 2 en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij in fijne halve ringetjes. Pers de knoflook.
  4. Verhit een grote antikleefpan zonder vetstof en rooster de amandelschilfers tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  5. Verhit in dezelfde pan de helft van de olijfolie en stoof de rode ui, de geperste knoflook en de rode chilipeper aan (voeg minder toe als je niet van pittig houdt). Laat 2-3 minuten stoven en schep uit de pan.
  6. Verhit de rest van de olijfolie en bak de courgettelinten aan voor 3-4 minuten. Blus de pan met het citroensap en kruid met peper en zout.
  7. Voeg de pasta, de kruidige ricotta, de ui, de amandelschilfers en enkele eetlepels kookvocht van de pasta toe aan de pan met courgettelinten en meng goed door elkaar. Kruid bij met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 693.94 kcal
Koolhydraten 89.34 g
waarvan suikers 22.96 g
Vet 23.53 g
waarvan verzadigd 7.23 g
Proteïnen 25.83 g
Vezels 9.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin