Linguine met courgette en kruidige ricotta

45 MIN
2 personen
Linguine met courgette en kruidige ricotta

De perfecte doordeweekse vegetarische pasta: linguine met linten van courgette en een sausje op basis van ricotta en citroen, afgewerkt met amandelschilfers.

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 1 citroen
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g ricotta
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 rode chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el amandelschilfers
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten. Giet af maar hou 1 kop van het kookvocht bij.
  2. Was en rasp de schil van de citroen. Hak de peterselie fijn. Meng de peterselie met de zeste van citroen door de ricotta. Kruid met peper en zout. Pers het sap van de citroen.
  3. Haal met een dunschiller linten van de courgette. Snij de rode ui fijn. Snij de chilipeper overlangs in 2 en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij in halve ringetjes. Pers de knoflook.
  4. Zet een grote antikleefpan op het vuur en rooster de amandelschilfers zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  5. Verhit in dezelfde pan de helft van de olijfolie en stoof de fijngehakte rode ui, de geperste knoflook en de rode chilipeper aan (als je het niet graag pikant hebt, gebruik dan maar de helft van de chilipeper). Laat 2-3 minuten stoven en schep uit de pan.
  6. Verhit de rest van de olijfolie en bak de courgettelinten aan voor 3-4 minuten. Blus de pan met het citroensap en kruid met peper en zout.
  7. Voeg de pasta, de kruidige ricotta, de ui, de amandelschilfers en 1 kop kookvocht van de pasta toe aan de pan met courgettelinten en meng goed door elkaar. Kruid bij met peper en zout en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 653.08 kcal
Koolhydraten 85.28 g
waarvan suikers 18.9 g
Vet 22.03 g
waarvan verzadigd 6.23 g
Proteïnen 23.47 g
Vezels 8.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin