Stoofpot van wortel en pompoen met quinoa

40 MIN
2 personen
Stoofpot van wortel en pompoen met quinoa

Een heerlijke veggie stoofpot met pompoen en worteltjes. Met de voedzame quinoa erbij heb je een 100% gezonde en 100% heerlijke maaltijd voor je!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 3 wortelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • ½ citroen
  • 2 kl paprikapoeder
  • 1 kl komijn
  • 1 kl cayennepeper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 lente-uitjes
  • 100 g quinoa
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de pompoen in blokjes. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Rasp de gember. Pers het sap van de citroen uit.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg de ui toe. Stoof glazig en voeg dan de knoflook, het paprikapoeder, de komijn, de geraspte gember en de cayennepeper toe (voeg minder toe als je niet van pittig houdt).
  3. Voeg per persoon 50 milliliter warm water toe, samen met de tomatenblokjes en het citroensap. Breng aan de kook en voeg er dan de pompoen en wortelen aan toe. Laat 20 minuten afgedekt garen op een laag vuur. Snij ondertussen de lente-ui in ringetjes.
  4. Breng de quinoa en per persoon 100 milliliter gezouten water aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Roer los met een vork.
  5. Controleer of de pompoen gaar is. Verdeel de quinoa over de borden en schep er de saus over. Werk af met lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 514.78 kcal
Koolhydraten 73.64 g
waarvan suikers 20.94 g
Vet 13.88 g
waarvan verzadigd 2 g
Proteïnen 17.06 g
Vezels 14.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin