Marokkaanse groenteschotel

40 MIN
4 personen
Marokkaanse groenteschotel

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappelen, in stukken
  • 400 g kikkererwten, uitgelekt
  • 2 wortelen, in schijven
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 150 ml groentebouillon
  • 3 el olijfolie
  • 20 g peterselie, fijngehakt
  • 20 g koriander, fijngehakt
  • ½ kl komijnpoeder
  • 1 kl harissa
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Blancheer de aardappelen 6 minuten in gezouten water. Doe er na 3 minuten de wortelen bij en blancheer ze mee. Giet af en laat uitlekken.
  2. Stoof de ui samen met de paprika en de tomaten in olijfolie. Kruid met harissa en komijnpoeder. Voeg er tenslotte ook de wortelen en de aardappelen bij. Gaar al roerend 5 minuten.
  3. Schenk er de bouillon bij en breng afgedekt aan de kook. Voeg de courgettes en de kikkererwten toe. Dek af en laat 15 minuten pruttelen.
  4. Proef en kruid af met peper en zout. Roer de koriander en de peterselie door het stoofpotje en verdeel nadien over 4 borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 444.09 kcal
Koolhydraten 55.47 g
waarvan suikers 15.21 g
Vet 15.4 g
waarvan verzadigd 2.19 g
Proteïnen 14.48 g
Vezels 15.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin