Indiase groentecurry met linzen

35 MIN
4 personen
Indiase groentecurry met linzen

Als ze ergens lekkere vegetarische stoofpotjes kunnen maken, dan is het wel in Indië. Ontdek deze groentecurry met linzen. Heerlijk met naanbrood erbij!

Ingrediënten

  • 300 g groene linzen
  • 1 bloemkool
  • 100 g wortelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g koriander
  • 2 kl currypoeder
  • 30 g rozijnen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 60 g cashewnoten
  • 100 ml yoghurt
  • 4 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat water koken in een waterkoker.
  2. Spoel de linzen in een zeef onder koud stromend water. Kook ze in een ruime pot met 500 milliliter water. Laat 20-25 minuten koken of totdat ze gaar zijn, giet af en zet opzij.
  3. Snij de bloemkool van de stam in roosjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de roosjes met 2 eetlepels plantaardige olie en breng gul op smaak met zout en peper. Zet de bakplaat in de oven voor 20 minuten of totdat de bloemkool goudbruin en krokant is.
  4. Pel en snij de ui fijn. Pers de teentjes knoflook. Hak de koriander fijn. Schil en snij de wortelen in balkjes.
  5. Verwarm een grote pan met 2 eetlepels plantaardige olie op een matig vuur. Voeg de ui, currypoeder en de helft van de koriander toe. Voeg na 2 minuten de knoflook en wortelen toe.
  6. Los het bouillonblokje op in 400 milliliter heet water. Voeg de bouillon en de rozijnen bij de pan, dek af en laat 10 minuten koken.
  7. Doe de cashewnoten in een aparte ovenschotel en zet deze voor 5 minuten in de oven of totdat ze bruin worden. Hak ze dan grof.
  8. Haal de pan van het vuur, voeg de linzen, de cashewnoten, de yoghurt, de rest van de koriander en de geroosterde bloemkool toe en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 438.02 kcal
Koolhydraten 37.28 g
waarvan suikers 14.28 g
Vet 23.92 g
waarvan verzadigd 4.38 g
Proteïnen 13.73 g
Vezels 11.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin