Sticky runderreepjes met broccolirijst

25 MIN
2 personen
Sticky runderreepjes met broccolirijst

Dit is de low carb keuken ten voete uit: stevige, robuuste smaken en toch lekker licht. We maken runderreepjes in een heerlijke sticky saus met daarbij originele broccolirijst. Heerlijke Aziatische smaken waar je blij van wordt!

Ingrediënten

  • ½ runderbouillonblokje
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 broccoli
  • 2 rundersteak
  • 1 el sesamzaad
  • 3 el arachideolie
  • 1 el bruine suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng per persoon 40 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon in op. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Doe de sojasaus in een kommetje, samen met de bruine suiker, de runderbouillon, het Chinees vijfkruidenpoeder en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Dit is de saus.
  2. Verhit 1/3 van de arachideolie in een steelpannetje en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak enkele minuten en voeg dan de saus toe. Breng aan de kook en laat de saus pruttelen, totdat ze begint in te dikken. Haal van het vuur.
  3. Snij de broccoli in roosjes. 'Schil' het buitenste laagje van de steel van de broccoli en snij in blokjes. Hak de broccoli met een groot mes, tot je kleine korreltjes hebt. Je kan dit ook in een keukenrobot, met de pulse-knop, doen, zodat het zeker geen moes wordt.
  4. Verhit 1/3 van de arachideolie in een grote antikleefpan en voeg de broccolirijst en per persoon 3 eetlepels water toe. Kruid met peper en zout. Laat 4-5 minuten garen op een matig vuur, roer regelmatig om.
  5. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en snij in reepjes. Kruid ze met peper en zout. Verhit de rest van de arachideolie in een pan en roerbak de runderreepjes 2 minuten. Voeg de saus toe, roer goed om, zodat de saus mooi rond het vlees kleeft. Roer er de sesamzaadjes door.
  6. Serveer de sticky runderreepjes met de broccolirijst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 600.39 kcal
Koolhydraten 22.88 g
waarvan suikers 17.56 g
Vet 32.88 g
waarvan verzadigd 5.37 g
Proteïnen 49.91 g
Vezels 10.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin