Gewokte sticky runderreepjes met broccoli en rijst

20 MIN
2 personen
Gewokte sticky runderreepjes met broccoli en rijst

Deze Aziatische topper heeft het allemaal: heerlijke kleverige runderreepjes, beetgare broccoliroosjes en dan een zalig zoetig en ietwat pittig sausje dat het geheel samenbrengt. Heel gemakkelijk om klaar te maken en toch zo'n smaakbommetje! Laat het smaken.

Ingrediënten

  • 2 rundersteak
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 el sojasaus
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el arachideolie
  • 2 el maïszetmeel
  • 1 el bruine suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rundersteaks in reepjes. Meng de helft van het maïszetmeel met per persoon 1 eetlepel water in een kom. Voeg de runderreepjes toe en schep goed om. Zet even opzij.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de broccoli in kleine roosjes. Pel en snij de knoflook in fijne plakjes.
  4. Schil en rasp de gember. Doe de sojasaus, gember, bruine suiker, de rest van het maïszetmeel, een snuf peper en per persoon 2 eetlepels water in een kom en meng goed.
  5. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de runderreepjes toe. Roerbak 3 minuten op hoog vuur. Schep de runderreepjes uit de wok en houd warm onder aluminiumfolie.
  6. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de knoflook en broccoliroosjes toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan per persoon 3 eetlepels water toe. Laat 3 minuten pruttelen.
  7. Snij de lente-ui in ringen. Voeg de saus en de runderreepjes terug toe aan de wok en roer goed om. Laat nog 2 minuten goed doorwarmen.
  8. Serveer de rijst met de gewokte runderreepjes met broccoli. Werk af met de lente-ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 778.83 kcal
Koolhydraten 90.22 g
waarvan suikers 16.01 g
Vet 21.37 g
waarvan verzadigd 3.61 g
Proteïnen 51.4 g
Vezels 10.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin