Noedels met rundsgehakt en broccoli

20 MIN
2 personen
Noedels met rundsgehakt en broccoli

Een heerlijk snel en eenvoudig wokgerecht, boordevol smaak! Het rundsgehakt wordt lekker krokant gebakken, samen met knoflook en gember. Daarbij komen dan broccoliroosjes en een heerlijk sausje op basis van ketjap manis en eiernoedels. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • ½ rode chilipeper
  • 300 g rundsgehakt
  • 150 g eiernoedels
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de broccoli in kleine roosjes. Pers de knoflook, schil en rasp de gember. Snij de lente-ui in ringen. Hou het witte en groene deel gescheiden. Halveer de rode chilipeper, verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij in fijne halve ringetjes.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de broccoliroostjes toe en laat 5 minuten koken.
  3. Verhit de arachideolie in een grote pan of wok. Voeg de knoflook, gember en het wit van de lente-ui toe. Roerbak 2 minuten. Voeg dan het gehakt toe en roerbak 4 minuten op hoog vuur.
  4. Schep ondertussen de broccoli uit de kookpot met een schuimspaan. Hou even apart. Voeg nu de noedels toe aan het kokende water en laat 3 minuten koken. Giet af en laat uitlekken.
  5. Voeg de ketjap manis en de broccoliroosjes toe aan de wok. Roerbak nog 3 minuten. Kruid met peper.
  6. Serveer de noedels met het gehakt en de broccoli. Werk af met de rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en het groen van de lente-ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 724.8 kcal
Koolhydraten 75.34 g
waarvan suikers 13.41 g
Vet 24.54 g
waarvan verzadigd 1.21 g
Proteïnen 45.63 g
Vezels 9.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin