Steak met gelakte aubergine en aardappelpartjes

35 MIN
2 personen
Steak met gelakte aubergine en aardappelpartjes

Niet de steak maar de aubergine is de ster van deze maaltijd! De stukjes aubergine worden eerst gemarineerd, dan gebakken en 'gelakt' met de marinade, heerlijk!

Ingrediënten

  • 3 el sojasaus
  • 1 aubergine
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 rundersteak
  • 2 el olijfolie
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 el mayonaise
  • 1 el bruine suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Meng 2/3de van de sojasaus met de bruine suiker, kruid met peper en zout. Snij de aubergine overlangs in 2 en dan in partjes. Leg de auberginepartjes in de marinade. Hussel door elkaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij in wedges. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  3. Hak de peterselie fijn. Meng de rest van de sojasaus en de helft van de fijngehakte peterselie door de mayonaise.
  4. Verhit de helft van de plantaardige olie in een pan. Kruid de steaks met peper en zout en bak ze mooi aan, aan beide kanten. Schep uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de plantaardige olie in dezelfde pan en schep de aubergines uit de marinade. Bak de partjes aubergine aan. Bestrijk ze met de rest van de marinade terwijl ze bakken, draai regelmatig om tot de aubergines mooi gekarameliseerd zijn. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de gebakken steaks met de gelakte aubergine, aardappelwedges en het mayonaisesausje. Werk af met de rest van de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 832.98 kcal
Koolhydraten 52.6 g
waarvan suikers 14.29 g
Vet 47.98 g
waarvan verzadigd 7.42 g
Proteïnen 44.57 g
Vezels 9.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin