Spinaziequiche met kabeljauw

35 MIN
4 personen
Spinaziequiche met kabeljauw

Een lekkere quiche met kabeljauwfilet en spinazie, lekker als lunch, om mee te nemen naar je werk of een licht avondmaal.

Ingrediënten

  • 250 g kabeljauwfilets, in grote stukken
  • 1 vel bladerdeeg
  • 200 g spinazie
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de spinazie. Giet af en laat goed uitlekken. Dep droog. Kruid ondertussen de kabeljauw met peper en zout.
  3. Klop in een kom de eieren los met de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Rol het deeg uit en leg het in een ronde ovenschaal met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Vul met de spinazie en de kabeljauw. Schenk er het eiermengsel over.
  5. Zet de quiche 20 minuten in de oven tot ze goudbruin ziet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 496.85 kcal
Koolhydraten 24 g
waarvan suikers 4.02 g
Vet 35.7 g
waarvan verzadigd 16.96 g
Proteïnen 20.5 g
Vezels 1.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin