Plaattaart met gerookte makreel en prei

50 MIN
4 personen
Plaattaart met gerookte makreel en prei

Iedereen kent wel quiche, maar heb je al eens een plaattaart gemaakt? Zeker eens proberen, zeker in deze heerlijke combinatie van gerookte makreel en prei.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg, vierkant
  • 4 makreelfilets, gerookt
  • 4 preiwitten
  • 50 g preischeuten
  • 200 ml lichte room
  • 1 eidooier
  • 2 el vloeiende bloem
  • 1 kl karwijzaad, geplet
  • 1 kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Haal het vel van de makreelfilets. Halveer ze in de lengte.
  3. Snij de preiwitten overlangs in 2 maar laat de wortel zitten. Blancheer de preiwitten 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken. Snij de wortel nu weg.
  4. Leg het bladerdeeg op bakpapier in een rechthoekige bakvorm. Schik er de geblancheerde preiwitten en de makreelfilets op.
  5. Klop de room stevig op met de bloem, zodat de bloem volledig opgenomen is. Kruid met cayennepeper, peper en zout naar smaak. Lepel over de prei en de vis. Bestrooi met geplette karwijzaadjes. Klop de eidooier los en bestrijk de randen van de taart ermee.
  6. Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven.
  7. Werk af met preischeutjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 968.06 kcal
Koolhydraten 41.08 g
waarvan suikers 11.4 g
Vet 72.67 g
waarvan verzadigd 24.16 g
Proteïnen 36.88 g
Vezels 6.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin