Spinaziepizza met artisjok

25 MIN
4 personen
Spinaziepizza met artisjok

Een zeer lekkere en verrassende combinatie, deze ‘witte pizza’ met spinazie, artisjokharten en mozzarella. Italiaans met een twist!

Ingrediënten

  • 4 pizzadegen
  • 350 g artisjokharten, in kwartjes
  • 200 g spinazie
  • 250 g mozzarella, in stukjes
  • 250 g lichte roomkaas
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Rol het deeg uit en verdeel in 4 ronden. Leg op bebloemde bakpapier.
  3. Stoof de spinazie lichtjes aan in wat olijfolie.
  4. Verdeel de artisjok, spinazie, mozzarella, roomkaas en parmezaan over de 4 pizza's. Kruid met peper en zout naar smaak.
  5. Zet de pizza's 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en krokant is.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 919.02 kcal
Koolhydraten 80.1 g
waarvan suikers 20.58 g
Vet 43.23 g
waarvan verzadigd 21.35 g
Proteïnen 49.84 g
Vezels 6.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin