Pizza met wortelschijfjes, chorizo en olijven

40 MIN
4 personen
Pizza met wortelschijfjes, chorizo en olijven

Varieer eens op een klassieke pizza met deze toppings: wortelschijfjes, chorizo en olijven. Verrassend en niet moeilijk!

Ingrediënten

  • 50 g chorizo, in fijne reepjes
  • 2 vellen pizzadeeg
  • 10 wortelen, in schijfjes
  • 2 uien, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 3 el zwarte olijven, ontpit
  • 100 ml tomatenpassata
  • 200 g kaas, in plakjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 bosje peterselie, fijngesnipperd
  • peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Stoof de wortelen en look 5 minuten in een eetlepel olijfolie. Doe er de uien bij en laat verder stoven. Kruid met wat peper naar smaak.
  3. Haal de pot van het vuur en doe er de peterselie en olijven bij. Zet goed onder elkaar.
  4. Leg de 2 vellen pizzadeeg op een bakplaat. Verdeel hierover de tomatenpassata, het groentenmengsel, de chorizo en leg er wat schijfjes kaas bovenop. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 566.3 kcal
Koolhydraten 51.19 g
waarvan suikers 20.59 g
Vet 21.8 g
waarvan verzadigd 8.65 g
Proteïnen 35.68 g
Vezels 12.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin