Spinaziepannenkoeken met mozzarella

20 MIN
4 personen
Spinaziepannenkoeken met mozzarella

Maak eens hartige pannenkoeken als lunch of avondmaal, met een heerlijke vulling van spinazie, mozzarella en pijnboompitjes.

Ingrediënten

  • 300 g spinazie
  • 200 g tarwebloem
  • 4 eieren
  • 65 g pijnboompitten, geroosterd
  • 1 bol mozzarella, in stukjes
  • 500 ml melk
  • 20 g boter, gesmolten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de bloem in een grote kom en breek er de eieren boven. Voeg ook de gesmolten boter aan toe en klop los met een garde. Voeg er geleidelijk de melk bij en blijf roeren. Meng er eventueel nog een scheut arachideolie onder. Kruid af met een snuifje zout.
  3. Bak 8 pannenkoeken uit het beslag in arachideolie.
  4. Bak de spinazie aan in de olijfolie. Voeg er na 3 minuten de mozzarella en pijnboompitten aan toe. Roer goed om en kruid met peper en zout.
  5. Beleg de pannenkoeken met het spinaziemengsel en rol op. Zet ze 5 minuten in de oven zodat ze krokant worden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 664.09 kcal
Koolhydraten 45.67 g
waarvan suikers 6.61 g
Vet 40.66 g
waarvan verzadigd 11.83 g
Proteïnen 28.9 g
Vezels 3.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin