Gevulde pannenkoekjes met asperge

30 MIN
4 personen
Gevulde pannenkoekjes met asperge

Een originele hartige pannenkoek, gevuld met groene asperges, sjalot en kaas. Een lekkere wrap voor je lunch!

Ingrediënten

    Voor de pannenkoeken

  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 300 ml melk
  • 1 el ongezouten boter, gesmolten
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • zout
  • Voor de vulling

  • 500 g groene asperges
  • 150 g champignons, in plakjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 200 g kaas, gemalen
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl dille, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

    De vulling

  1. Blancheer de asperges beetgaar in gezouten water. Giet af en laat schrikken. Hak ze nadien in kleinere stukjes.
  2. Stoof de ui samen met de champignons aan in de olijfolie. Leg er de asperges bij en laat meebakken. Haal van het vuur en roer er de kaas, de dille en het ei onder. Kruid met peper en zout naar smaak. Zet even opzij.
  3. De pannenkoeken

  4. Maak een beslag van de eieren, bloem, melk en boter. Breng verder op smaak met een mespuntje zout en nootmuskaat.
  5. Bak uit het deeg 8 pannenkoeken in olijfolie.
  6. Vul de pannenkoeken met de vulling en rol ze op. Serveer warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 401.7 kcal
Koolhydraten 23.78 g
waarvan suikers 5.33 g
Vet 20.18 g
waarvan verzadigd 7.39 g
Proteïnen 30.4 g
Vezels 3.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin