Calzone met spinazie en ricotta

25 MIN
2 personen
Calzone met spinazie en ricotta

Een calzone is een gesloten pizza. Ontdek deze heerlijke frisse en lichte versie met spinazie en ricotta als vulling.

Ingrediënten

  • 1 pizzadeeg
  • 150 g spinazie, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 kl oregano, fijngehakt
  • 1 potje ricotta
  • 80 g mozzarella, geraspt
  • 30 g parmezaan, geraspt
  • 2 eidooiers
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 kl zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 250 °C. Doe de ricotta, spinazie, mozzarella, olijfolie, knoflook, oregano, chilivlokken en het zout in een grote kom en meng goed.
  2. Klop de eidooiers los met een scheutje water. Rol het pizzadeeg uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg de helft van de pizza met de vulling, blijf 2 centimeter van de randen. Bestrijk de randen met de losgeklopte eidooier. Vouw de calzone dicht en vouw de randen om. Kerf met een mes de bovenkant van de calzone in en bestrijk met eidooier.
  3. Zet de calzone 8 minuten in de oven. Haal uit de oven, bestrijk met de rest van de eidooier en bestrooi met de parmezaan. Zet nog 3-5 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen voor het serveren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 782.27 kcal
Koolhydraten 42.47 g
waarvan suikers 10.58 g
Vet 49.76 g
waarvan verzadigd 24.14 g
Proteïnen 39.5 g
Vezels 4.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin