Tomatentaart

40 MIN
4 personen
Tomatentaart

Een prachtige hartige tomatentaart, met ricotta en basilicum bij. Serveer met een fris slaatje, lekker!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 500 g tomaten, verschillende formaten en kleuren, bijv. kerstomaatjes, coeur de boeuf, trostomaten...
  • 1 bosje basilicum
  • 250 g ricotta
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het vel bladerdeeg in een ronde bakvorm, vouw de randen naar binnen en prik er gaatjes in met een vork. Leg er een vel bakpapier op en vul met bakparels of rijst. Zet 20 minuten in de oven.
  2. Halveer de kerstomaatjes en snij de tomaten in plakjes. Snij de helft van de basilicum fijn. Meng de ricotta met de fijngesneden basilicum, geraspte parmezaan en peper en zout.
  3. Haal de bakparels van het bladerdeeg en zet nog 5 minuten in de oven.
  4. Haal de taartbodem uit de oven en bestrijk met het ricottamengsel. Schik hierop de plakjes tomaat, bestrijk de tomaten met de helft van de olijfolie. Zet nog 15 minuten in de oven.
  5. Haal de tomatentaart uit de oven en werk af met de rest van de olijfolie, peper, zout en blaadjes basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 507.72 kcal
Koolhydraten 27.53 g
waarvan suikers 5.94 g
Vet 35.61 g
waarvan verzadigd 16.46 g
Proteïnen 18.81 g
Vezels 1.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin