Je maakt een eenvoudig deegje van bloem (tip: gebruik ook eens volkoren meel, boekweitmeel,...), eitjes en geraspte groenten. Daarvoor kan je wortel, pastinaak, courgette, gestoofde spinazie, raapjes, wortel, maïs en nog zoveel meer gebruiken! Zorg er wel voor dat je groenten niet te 'vochtig' zijn. Dep goed droog, of strooi er wat zout over, laat uitlekken in een vergiet en dep opnieuw goed droog. Het is ook belangrijk om de koekjes goed te kruiden. Zowel met peper en zout, als extra verse kruiden zoals dille, basilicum, tijm,... zijn welkome extra's om aan het deeg toe te voegen.
Zorg ervoor dat je een goed 'schepbare' consistentie hebt. Is het deeg te nat? Voeg dan nog wat extra bloem of maïszetmeel toe (tip: de correcte verhoudingen vind je in de recepten hieronder). Verhit plantaardige olie in een antikleefpan en schep hoopjes van het deeg in de pan, duw wat plat met een spatel en laat ze rustig bakken op een matig vuur. Draai om en laat opnieuw een 5-tal minuten bakken. Dat is het! De koekjes kan je trouwens gemakkelijk op voorhand maken en opnieuw opwarmen. Ze bewaren zeker 5 dagen in een afgesloten bewaardoos in de koeling, of vries ze in. Ze combineren heerlijk met gerookte zalm en een fris yoghurtsausje. Maar er zijn nog tal van combinaties mogelijk. We helpen je graag op weg!
Courgettekoekjes met gerookte zalm en munt-yoghurtsaus
Kleurrijk, fris en lekker gezond: ontdek dit heerlijke koolhydraatarme receptje met zalige homemade courgettekoekjes, gerookte zalm, veldsla en een fris munt-yoghurtsausje voor erbij. Klaar in 20 minuten en smullen maar! Zin in? Bestel dit verrassende gerecht deze week bij de 15gram Foodbox.
Varkenshaasje met pastinaakrösti en waterkers
Zin in een heerlijk bordje comfort food, dat toch niet te zwaar is? Dit varkenshaasje met een heerlijk romige mosterdsaus, originele rösti van pastinaak en aardappel en peperige waterkers voor erbij. Origineel, lekker licht en klaar in minder dan een half uur, dat zal smaken! Bekijk recept
Courgette-grillkaas koekjes met kleurrijke salade en honing-mosterddressing
Kleurrijk, licht en zomers, deze originele courgette-grillkaaskoekjes met een kleurrijke salade met honing-mosterddressing erbij! Een koolhydraatarm gerecht waarmee je je tafelgenoten aangenaam zal verrassen. Bekijk recept
Spinazie-ricottakoekjes met tomatensalsa
Heerlijke koekjes van spinazie en ricotta met een frisse tomatensalsa en salade bij. Het lijkt misschien wat meer werk, maar we garanderen je: dit is zo klaar! Bekijk recept
Koekjes van raapjes met gerookte zalm en rucola
Raapjes, een vergeten groente? Niet bij ons hoor. Wij maken er zelfs koekjes van, yum. Heerlijke koekjes vergezeld van een plakje gerookte zalm, wat mierikswortelsaus en een handvol rucola. Wat een smakencombinatie! Bekijk recept
Pastinaakrösti met gerookte makreel en rucola
Een heerlijke lichte gezonde maaltijd met Scandinavische invloeden. Rösti van pastinaak smaken verrassend lekker, zeker in combinatie met het zoute van de gerookte makreel en de peperige rucola met mosterddressing. Laat het smaken! Bekijk recept
Gegrilde steak met courgettekoekjes en tomatensalsa
Exotisch, smaakvol en toch licht, dat is deze gegrilde steak met courgettekoekjes en een frisse tomatensalsa erbij. Lekker veel kleur én smaak op het bord. Zo hebben wij het graag, jij ook? Bekijk recept
Courgettekoekjes met munt-yoghurtdip en pastinaakfrietjes
Heb je al eens courgettekoekjes geproefd? Ze zijn verbazend gemakkelijk om te maken en smaken overheerlijk! We serveren er een fris munt-yoghurtsausje en krokant gebakken pastinaakfrietjes bij. Met deze vegetarische topper kan je vermoedelijk zelfs de kleinsten aan tafel heel blij maken! Bekijk recept
Groentekoekjes met gerookte zalm
Groentekoekjes kan je gemakkelijk zelf maken met courgette, wortel, bloem en eitjes. Heerlijk met gerookte zalm erbij en een frisse yoghurtdressing. Werk af met waterkers, yum! Bekijk recept