Snelle spaghetti bolognaise met worstjes

20 MIN
2 personen
Snelle spaghetti bolognaise met worstjes

Wie houdt er nu niet van spaghetti bolognaise? Bij velen wekelijks op tafel, dus waarom is niet voor een originele variatie zorgen? We maken de saus met het kruidige gehakt van chipolata worstjes, dat smaakt heerlijk af, zeker in combinatie met rozemarijn. Serveer met geraspte kaas en genieten maar!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 300 g chipolataworsten
  • 200 g spaghetti
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 30 g emmentaler
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Knijp het gekruide vlees uit de chipolata's en verdeel in kleine stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook en wortelblokjes toe. Roerbak 4 minuten. Voeg dan de vulling van de chipolata en de rozemarijn toe. Laat 5 minuten bakken. Kruid met peper en zout. Schep regelmatig om.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 7 minuten. Giet de pasta af.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan met de chipolata's. Laat de saus nog 7 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Serveer de spaghetti met de bolognaise saus en werk af met de geraspte kaas.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 863 kcal
Koolhydraten 88.5 g
waarvan suikers 15.32 g
Vet 33.44 g
waarvan verzadigd 11.52 g
Proteïnen 41.42 g
Vezels 10.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin