Snelle spaghetti bolognaise met worstjes

20 MIN
2 personen
Snelle spaghetti bolognaise met worstjes

Wie houdt er nu niet van spaghetti bolognaise? Bij velen wekelijks op tafel, dus waarom is niet voor een originele variatie zorgen? We maken de saus met het kruidige gehakt van chipolata worstjes, dat smaakt heerlijk af, zeker in combinatie met rozemarijn. Serveer met geraspte kaas en genieten maar!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 300 g chipolataworsten
  • 200 g spaghetti
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 30 g emmentaler
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Knijp het gekruide vlees uit de chipolata's en verdeel in kleine stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook en wortelblokjes toe. Roerbak 4 minuten. Voeg dan de vulling van de chipolata en de rozemarijn toe. Laat 5 minuten bakken. Kruid met peper en zout. Schep regelmatig om.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 7 minuten. Giet de pasta af.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan met de chipolata's. Laat de saus nog 7 minuten pruttelen.
  5. Serveer de spaghetti met de bolognaise saus en werk af met de geraspte kaas.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 869.6 kcal
Koolhydraten 89.54 g
waarvan suikers 16.3 g
Vet 33.48 g
waarvan verzadigd 11.52 g
Proteïnen 41.62 g
Vezels 11.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin