Tagliatelle al ragù

25 MIN
2 personen
Tagliatelle al ragù

Wie houdt er niet van de heerlijke tagliatelle al ragù uit Bologna? Helaas hebben we niet altijd tijd om een pot saus uren op het vuur te laten pruttelen. We maken een snelle versie, maar wel één met veel groenten. Lekker en gezond!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 125 g champignons
  • 200 g tagliatelle
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 300 g rundsgehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Borstel de champignons schoon en snij in stukjes.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar in 5-6 minuten.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de ui en de knoflook aan. Voeg de champignons, wortelen en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 3 minuten.
  4. Voeg het rundsgehakt toe aan de pan en laat krokant bakken. Kruid met peper en zout.
  5. Wanneer het gehakt gebakken is, voeg je de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat dan 10 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Serveer de tagliatelle met de saus en de geraspte parmezaan erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 870.4 kcal
Koolhydraten 89.25 g
waarvan suikers 15.71 g
Vet 31.47 g
waarvan verzadigd 4.56 g
Proteïnen 51.24 g
Vezels 12.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin