Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

35 MIN
2 personen
Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Spaghetti met tomatensaus en gehaktballetjes. Aan jou om te kiezen of je het in borden serveert of op 1 grote schaal... Romantisch!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 40 g parmezaan
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 g spaghetti
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in zo fijn mogelijke blokjes. Snij de selder in fijne blokjes. Meng het gehakt met de helft van de knoflook, de helft van de Italiaanse kruiden en de helft van de parmezaan. Kruid met peper en zout.
  2. Vorm ongeveer 5 gehaktballetjes per persoon met vochtige handen. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin in 5 minuten. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en voeg de ui toe. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de rest van de knoflook, de wortelen, de selder en de rest van de Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten stoven.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe. Roer goed om en verlaag het vuur. Laat 7 minuten pruttelen. Voeg de gehaktballetjes toe en laat de saus nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 7 minuten. Giet af, maar hou een kop van het kookvocht bij. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn.
  6. Roer de gekookte spaghetti door de saus en voeg eventueel wat kookvocht van de spaghetti toe. Schep uit op de borden. Werk af met fijngehakte peterselie en de rest van de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 968.33 kcal
Koolhydraten 92.43 g
waarvan suikers 16.32 g
Vet 42.18 g
waarvan verzadigd 13.56 g
Proteïnen 51.1 g
Vezels 11.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin