Spaghetti carbonara rosso

20 MIN
2 personen
Spaghetti carbonara rosso

Een klassieke pasta carbonara met een romig sausje op basis van eidooiers at je waarschijnlijk al eens (of zoals wij: regelmatig), maar wist je dat je deze pastaklassieker ook met tomatensaus kan maken? Een revelatie! Gemakkelijk, snel klaar en overheerlijk!

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • 1 ui
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 bio-ei
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 7 minuten. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij.
  2. Snij de ui fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de fijngesneden ui en de spekblokjes toe. Roerbak 5 minuten tot het spek krokant is. Voeg de tomatenblokjes en per persoon 2 eetlepels kookvocht van de pasta toe.
  3. Hak de bladpeterselie fijn. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en klop los. Voeg de fijngehakte peterselie en de helft van de parmezaan toe en roer goed om.
  4. Roer de spaghetti door de tomatensaus en schep goed om. Haal de pan van het vuur en roer er nu het eimengsel door. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de spaghetti met de rest van de parmezaan erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 957.18 kcal
Koolhydraten 77.47 g
waarvan suikers 10.04 g
Vet 44.82 g
waarvan verzadigd 32.19 g
Proteïnen 38.44 g
Vezels 7.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin