Soep van rode bieten en rammenas

50 MIN
4 personen
Soep van rode bieten en rammenas

Een heerlijk stevige soep met verrassende ingrediënten: rode biet en rammenas. Werk af met blokjes komkommer en zure room voor een frisse toets.

Ingrediënten

  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 400 g rode bieten, in blokjes
  • 100 g rammenassen, in blokjes
  • 2 el komkommers, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 groene peper, ontpit en in fijne reepjes
  • 50 ml room
  • 4 kl zure room
  • 1 klontje boter
  • 1 handvol basilicum
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook aardappelen, de rode bieten en rammenassen samen beetgaar in gezouten water. Giet ze af.
  2. Fruit de ui glazig in de boter. Doe er de knoflook en het pepertje bij. Voeg er de rode biet, de rammenas en de aardappelen aan toe en roer om. Schenk er water bij tot alles net onder staat.
  3. Doe de laurierblaadjes bij de bouillon. Kruid af met peper en zout. Laat afgedekt 20 minuten koken.
  4. Vis de laurierblaadjes uit de soep. Pureer de groenten met een staafmixer. De soep hoeft niet glad te zijn.
  5. Laat de soep nog even opkoken en kruid opnieuw met peper en zout.
  6. Verdeel de soep over de borden. Schenk er de room bij en werk af met komkommerblokjes, basilicum en een lepeltje zure room. Serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 179.48 kcal
Koolhydraten 16.33 g
waarvan suikers 9.75 g
Vet 9.96 g
waarvan verzadigd 5.84 g
Proteïnen 4.24 g
Vezels 4.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin