Gekookt, rauw, geperst,… Met rode bieten kan je alle kanten uit. Tegenwoordig koop je ze makkelijk voorgekookt en vacuüm verpakt in de supermarkt, maar ook vers is het niet moeilijk ze klaar te maken. Verwijder wel de schil pas na het koken, zo verlies je niet die mooie, rode kleur en blijft de smaak optimaal. Hou je niet zo van de grondsmaak van rode biet? Pof ze dan in de oven, in zilverpapier, tot ze zacht en zoet zijn. Rode bieten zijn heerlijk gezond en zitten bomvol vitaminen. Deze knollen zijn vanaf het begin van de winter al te verkrijgen, maar ook deze lente gaan ze nog een tijdje mee. Goed nieuws dus!

1. Wortelsap met rode biet, appel en gember


Neem een vitamineshot met dit heerlijke sapje met wortel, rode biet, frisse appel en gember. Een perfecte detox!

Een heerlijk wortelsapje met rode biet, appel en gember

2. Hummus met rode biet


Geef je klassieke hummus een lekkere twist! Heerlijk afgewerkt met feta en ideaal als hapje bij de aperitief.

Hummus met een twist

3. Soep van rode bieten en rammenas


Een heerlijke stevige soep is deze met rode bieten en rammenas. Werk af met blokjes komkommer en zure room voor een frisse toets.

Soep van rode bieten en rammenas

4. Tartaar van rode biet met gerookte paling


Deze tartaar met gerookte paling en zure room is een Scandinavisch geïnspireerd voorgerecht. Heerlijk fris!

Een lekkere tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room

5. Quinoa taboulé met rode biet


Een frisse superfood salade, dit vitaminebommetje met quinoa, rode biet, kerstomaatjes en feta. Een gezonde lunch om mee uit te pakken!

Quinoa taboulé met rode biet