Witte aspergesoep

20 MIN
4 personen
Witte aspergesoep

Een heerlijke klassieke witte aspergesoep. Heel puur van ingrediënten, om van de optimale smaak van witte asperges te genieten. Zalig! Werk af met een takje peterselie.

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 1 l water
  • 150 ml magere melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de asperges en snijd de kopjes eraf. Bewaar de schillen.
  2. Breng het water samen met de schillen 10 minuten aan de kook. Zeef het water en kook daarin de asperges en aspergepunten. Laat 7 minuten pruttelen op een middelhoog vuur.
  3. Schep de aspergepunten uit de soep en bewaar ze even apart. Mix de rest van de asperges fijn met de blender en schenk er de melk bij. Roer om.
  4. Doe de bewaarde aspergespunten in de soep en breng op smaak met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 38.5 kcal
Koolhydraten 3.43 g
waarvan suikers 3.3 g
Vet 0.81 g
waarvan verzadigd 0.34 g
Proteïnen 3.66 g
Vezels 1.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin