Tomatenroomsoep

25 MIN
4 personen
Tomatenroomsoep

Echte verse tomatensoep, met room en basilicum erbij. Hier maak je jong en oud blij mee! Balletjes zijn optioneel...

Ingrediënten

  • 1 kg vleestomaat, in kwartjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 wortel, geschild en in blokjes
  • 3 takjes basilicum, fijngesneden
  • 1 el tomatenpuree, concentraat
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 ml room
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de ui glazig in olijfolie in een grote kookpot. Doe er de tomaten en de wortel bij en laat 5 minuten meestoven. Schenk er dan 1 liter water bij en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe.
  2. Zet een deksel op de kookpot en laat 15 minuten koken.
  3. Mix de soep. Breng ze weer aan de kook. Doe er de geconcentreerde tomatenpuree bij. Roer om. Laat 5 minuten koken.
  4. Kruid met peper en zout naar smaak. Werk de soep, net voor het opdienen, af met een scheutje room en fijnsneden basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 195.02 kcal
Koolhydraten 12.91 g
waarvan suikers 7.65 g
Vet 13.42 g
waarvan verzadigd 5.6 g
Proteïnen 4.05 g
Vezels 4.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin