Pad Thai met kip

20 MIN
4 personen
Pad Thai met kip

Pad Thai is het nationale gerecht van Thailand. En het is verrassend genoeg niet echt pikant, tenzij je natuurlijk héél veel chilivlokken toevoegt, maar dat kies je zelf. Al geproefd? Zeker eentje voor je foodie bucket list!

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 300 g rijstnoedels
  • 200 g sojascheuten
  • 4 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 limoen
  • 4 el pinda's
  • 2 el vissaus
  • 2 eieren
  • 2 el arachideolie
  • 2 el suiker
  • 2 kl chilivlokken

BEREIDING

  1. Laat de rijstnoedels weken in koud water.
  2. Snij de lente-ui in ringen. Pers de knoflook. Snij de kipfilet in blokjes.
  3. Pers het sap van 1 limoen en meng met de vissaus. Doe in een pannetje met de suiker en warm op tot de suiker gesmolten is.
  4. Verhit olie in een wok en roerbak de knoflook. Voeg de rijstnoedels en 100 ml water toe. Roerbak 3 min. en voeg dan de saus toe. Roerbak 2 min.
  5. Schep de noedels uit de wok en voeg olie toe. Bak de kippenblokjes. Breek de eieren in de wok. Roerbak 1 min. Voeg de noedels en sojascheuten toe en meng goed.
  6. Serveer met grofgehakte pinda's, lente-ui, een partje limoen en chilivlokken.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 646.37 kcal
Koolhydraten 76.63 g
waarvan suikers 10.85 g
Vet 18.95 g
waarvan verzadigd 3 g
Proteïnen 39.7 g
Vezels 4.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin