Thaise noedelsoep met scampi

15 MIN
2 personen
Thaise noedelsoep met scampi

Een heerlijke en ietwat pittige opkikker, deze Thaise noedelsoep met groene curry, rode paprika en scampi's. Heel gemakkeljik en snel om klaar te maken in één pan, op een kwartier tijd zit je noedels te slurpen. Genieten!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 16 scampi's
  • 1 el groene currypasta
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 150 g eiernoedels
  • 1 el vissaus
  • 50 g sojascheuten
  • 2 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een kookpot of wok, schuimspaan, snijplank en mes klaar.
  2. Snij de rode paprika in fijne reepjes. Snij de lente-ui in ringen, hou het witte en groene deel gescheiden.
  3. Dep de scampi's droog en kruid met peper en zout. Verhit de helft van de arachideolie in een wok of kookpot en voeg de scampi's toe. Roerbak 3 minuten en schep uit de wok.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg het wit van de lente-ui en de paprikareepjes toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de aangegeven hoeveelheid currypasta toe. Roerbak opnieuw 1 minuut en voeg dan per persoon 500 milliliter heet water toe. Verkruimel er de kippenbouillon bij en roer er de eiernoedels door.
  5. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Schep regelmatig om.
  6. Roer er de scampi's, vissaus, suiker en sojascheuten door en laat kort doorwarmen. Serveer de noedelsoep met het groen van de lente-ui erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 586.22 kcal
Koolhydraten 69.77 g
waarvan suikers 9.24 g
Vet 17.36 g
waarvan verzadigd 2.43 g
Proteïnen 35.19 g
Vezels 3.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin