Panang curry met courgettenoedels en kip

20 MIN
2 personen
Panang curry met courgettenoedels en kip

Courgettespaghetti bolognaise heeft iedereen ondertussen wel eens geproefd, maar courgetteslierten zijn ook ideaal om bijvoorbeeld noedels te vervangen. We maken een low carb versie van een Thaise klassieker: panang curry met kip. Lekker licht en smaakvol!

Ingrediënten

  • 2 lente-uitjes
  • 2 kipfilet
  • 2 courgettes
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el panang currypasta
  • ½ limoen
  • 1 el vissaus
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • 1 el maïszetmeel
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de lente-ui in ringen. Hou het witte en groene gedeelte gescheiden. Dep de kip droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  2. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze dan in fijne reepjes.
  3. Verhit de arachideolie in een wok of kookpot. Voeg de kippenreepjes en het wit van de lente-ui toe. Roerbak 3 minuten. Schep uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Voeg de kokosmelk en per persoon 100 milliliter water toe aan de wok. Roer er de aangegeven hoeveelheid panang currypasta door en breng aan de kook. Voeg de courgettenoedels toe en laat 4 minuten pruttelen. Los ondertussen het maïszetmeel op in per persoon 2 eetlepels water.
  5. Voeg de kip terug toe aan de wok en laat nog 3 minuten doorwarmen. Roer er het opgeloste maïszetmeel door en laat de saus indikken. Breng op smaak met wat limoensap, vissaus, suiker en zout.
  6. Serveer en werk af met het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 629.8 kcal
Koolhydraten 31.65 g
waarvan suikers 20.43 g
Vet 36.41 g
waarvan verzadigd 24.64 g
Proteïnen 42.92 g
Vezels 3.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin