Snelle pastasalade met pesto, burrata en nectarine

15 MIN
2 personen
Snelle pastasalade met pesto, burrata en nectarine

Een snelle maar overheerlijke pastasalade voor de lunch? We helpen je graag op weg! Terwijl je de pasta kookt, maak je de andere ingrediënten klaar, en op 10 minuten heb je een zalig zomers gerecht op de tuintafel staan! We maken een zalige pastasalade met casarecce, pesto, burrata en nectarine.

Ingrediënten

  • 200 gr casarecce
  • 75 gr groene pesto
  • 50 gr rucola
  • 100 gr kerstomaten
  • 2 bolletjes burrata
  • 1 nectarine
  • 30 gr pijnboompitten
  • 10 gr basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de casarecce beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel grondig met koud water tot de pasta afgekoeld is.
  2. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze beginnen te verkleuren. Schep uit de pan.
  3. Halveer de kerstomaten. Snij de nectarine in plakjes. Pluk de blaadjes basilicum.
  4. Meng de pesto en 3/4de van de rucola door de afgekoelde casarecce. Schep in diepe borden en schik er de kerstomaten, de rest van de rucola, de plakjes nectarine, de pijnboompitten en de burrata op. Kruid met peper en zout. Werk af met basilicum en serveer.