Schik het basilicum, de knoflook, pijnboompitten en een handvol rucola in een maatbeker of blender. Voeg een flinke scheut olijfolie toe, kruid met zout en zwarte peper en mix tot een gladde pesto. Voeg na het koken van de pasta ook een flinke scheut kookvocht toe en mix nogmaals.
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak de courgette in 4-6 min. beetgaar, samen met de Italiaanse kruiden.
Kook de pasta in zo'n 3 min. al dente.
Giet de pasta af en schik opnieuw in de pot. Voeg de pesto en de rest van de rucola toe en roer goed om (de rucola zal wat slinken door de warmte). Dresseer in een diep bord, samen met de gebakken courgette. Schik de burrata erbovenop. Smakelijk!
TIP: Je kan de courgette ook grillen, extra lekker!