Pastabowl met Berloumi en geroosterde groenten

30 MIN
2 personen
Pastabowl met Berloumi en geroosterde groenten

We bereiden een kommetje vol smaak en texturen. Muhammara vormt de smaakvolle basis en de gegrilde Berloumi geeft een heerlijke bite. Schep maar lekker weg!

Ingrediënten

  • 200 gr gele raapjes
  • 1 wortel
  • 1 rode ui
  • ½ rode chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr kerstomaten
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 200 gr Berloumi
  • 50 gr verse muhamarra
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de raap in kleine parten en de wortel in staafjes (schillen hoeft niet). Snijd de ui in parten. Hak de chilipeper in ringen, verwijder de zaadlijst voor minder pit. Pers de knoflook.
  3. Schik de raap, wortel, ui chilipeper en knoflook op de bakplaat, samen met de helft van de kerstomaten. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Hussel door elkaar en schuif ongeveer 20 min. in de oven, tot de groenten beetgaar zijn.
  4. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta en laat intussen een grillpan heet worden (zie tip). Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente.
  5. Snijd de Berloumi in plakken van 0,5 cm en gril zonder vetstof, 1-2 min. per zijde.
  6. Mix met een staafmixer de rest van de kerstomaten samen met de muhammara. Voeg ook een likje olijfolie en een klein scheutje kookvocht van de pasta toe. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Giet de pasta af en schep opnieuw in de pot. Voeg de saus van muhammara toe en schep goed om.
  8. Serveer de pasta met de muhammara en de geroosterde groenten in een diep bord of kommetje. Werk af met de gegrilde Berloumi. Smakelijk!
  9. TIP: Je kan gerust ook een gewone pan gebruiken om de Berloumi te bakken. Zet het vuur goed heet en gebruik niet te veel vetstof.