Pastasalade met dille-amandel-citroenpesto, groene asperges en buffelmozzarella

30 MIN
2 personen
Pastasalade met dille-amandel-citroenpesto, groene asperges en buffelmozzarella

Haal de lente in huis met deze prachtige frisse pastasalade met rigatoni met dille-amandel-citroenpesto, groene asperges, romige buffelmozzarella en geroosterde amandelschilfers. Zo lekker zonnig!

Ingrediënten

  • 200 gr rigatoni
  • 1 bussel groene asperges
  • 1 zakje slamengeling
  • 60 gr amandelschilfers
  • 20 gr dille
  • 50 gr geraspte parmezaan
  • ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 bol buffelmozzarella
  • peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rigatoni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar hou een kop van het kookvocht bij. Spoel met koud water.
  2. Verwijder het houterige uiteinde van de asperges. Schil 1 asperge met een dunschiller in dunne slierten. Laat marineren met wat extra vierge olijfolie en een kneepje citroensap. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de rest van de asperges 4 minuten. Giet af en laat even afkoelen.
  3. Doe de helft van de amandelschilfers, de dille (geplukt van de takjes, hou enkele plukjes apart), de knoflook, de parmezaan, sap van 1/2 citroen, extra vierge olijfolie, peper en zout in een keukenrobot en mix tot een pesto. Voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe voor een moeie vloeiende saus. Meng 3/4de van de pesto door de afgekoelde pasta, voeg eventueel wat extra kookvocht van de pasta toe.
  4. Rooster de rest van de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof, tot ze beginnen te verkleuren.
  5. Schik de sla op een grote schaal. Schik er de pasta met pesto en groene asperges op. Leg er de bol buffelmozzarella bij. Druppel er de rest van de pesto over. Werk af met de geroosterde amandelschilfers en plukjes dille en serveer.
  6. TIP: Hou je niet zo van rauwe look in je pesto? Kook het teentje mee met de asperges en verwerk het nadien in de pesto.