Snelle chili met veggie gehakt en rijst

25 MIN
2 personen
Snelle chili met veggie gehakt en rijst

Chili sin carne, maar wel verrijkt met veggie gehakt. Je zal verbaasd zijn hoe hard dit lijkt op de chili cón carne. En nog eens lekker voedzaam ook. Een lekker gezonde maaltijd die je in minder dan een half uurtje op tafel tovert, olé!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blik rode bonen, 160g en 310g
  • 1 kl komijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 300 g seitan gehakt
  • 150 g jasmijnrijst
  • 10 g koriander
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en de rode paprika in kleine blokjes. Laat de bonen uitlekken.
  2. Doe de arachideolie in een kookpot en stoof de ui en paprika 2 minuten. Voeg de komijn en de cayennepeper toe (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), laat 1 minuut meestoven en voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Bak opnieuw 1 minuut en voeg de rode bonen, de suiker en per persoon 100 milliliter water toe. Roer er het seitan gehakt door. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Pluk de blaadjes koriander. Serveer de chili met de rijst en werk af met de korianderblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 810.23 kcal
Koolhydraten 118.09 g
waarvan suikers 18.34 g
Vet 9.77 g
waarvan verzadigd 1.48 g
Proteïnen 56.01 g
Vezels 9.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin