Witloofbootjes met spek en kaas, veldsla en geroosterde aardappelen

30 MIN
2 personen
Witloofbootjes met spek en kaas, veldsla en geroosterde aardappelen

Witloofrolletjes, maar dan in een originele variatie met spek en gratinkaas! Daarbij komen geroosterde aardappelen en veldsla, opgewerkt met een heerlijke dressing! Een origineel bordje Belgische kost, met een twist! Laat het smaken.

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witloof
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 40 g gratinkaas
  • 8 sneetjes gerookt spek
  • ½ sjalot
  • 50 g veldsla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl boter
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij een schijfje van de wortelaanzet van het witloof en halveer de stronkjes in de lengte.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en leg de witloofstronkjes met de snijkant naar beneden in de pan en voeg per persoon 1 eetlepel water toe. Laat 4 minuten stoven onder deksel.
  4. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de rest van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Verwijder het hartje van het witloof. Vul de stronkjes op met de gratinkaas en rol er een plakje spek rond. Vet een ovenschaal in met boter en leg de witloofstronkjes erin, met de snijkant naar boven. Zet de schaal 10 minuten mee in de oven.
  6. Snij de sjalot fijn. Meng de fijngesneden sjalot met de wittewijnazijn en mosterd. Roer er dan beetje bij beetje de extra vierge olijfolie en per persoon 1 koffielepel water door en kruid met peper en zout.
  7. Schik de veldsla op de borden en druppel er de dressing over. Verdeel de witloofstronkjes en geroosterde aardappelen over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 852.92 kcal
Koolhydraten 41.01 g
waarvan suikers 0.03 g
Vet 56.03 g
waarvan verzadigd 33.07 g
Proteïnen 25.7 g
Vezels 10.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin