Pastasalade met tonijn en sperzieboontjes

15 MIN
2 personen
Pastasalade met tonijn en sperzieboontjes

Een zomerse pastasalade die klaar is in 15 minuten? Wij helpen je graag op weg met deze heel eenvoudige maar o zo smaakvolle penne met sperzieboontjes, rode ui, kerstomaatjes en rucola. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 150 g sperziebonen
  • ½ rode ui
  • 125 g kerstomaten
  • 1 blik tonijn in eigen nat, 185 g Impérial
  • 50 g rucola
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, vergiet, mes en een kookpot klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de penne en een snuf zout toe. Kook 5 minuten.
  3. Snij ondertussen de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Snij de rode ui in hele fijne ringen. Halveer de kerstomaten. Laat de tonijn uitlekken en breek in hapklare brokjes.
  4. Voeg de sperziebonen toe aan de penne en laat nog 5-6 minuten koken. Controleer of de penne en sperziebonen gaar zijn. Giet de pasta en sperziebonen af en spoel grondig met koud water en laat uitlekken.
  5. Meng de rucola, kerstomaten, tonijn, rode ui, extra vierge olijfolie en balsamico voorzichtig door de penne. Kruid met peper en zout en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 664.41 kcal
Koolhydraten 76.66 g
waarvan suikers 9.41 g
Vet 19.53 g
waarvan verzadigd 3.31 g
Proteïnen 42.47 g
Vezels 7.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin