Tortiglioni peperonata met tonijn

25 MIN
2 personen
Tortiglioni peperonata met tonijn

Peperonata is een heerlijke pastasaus op basis van gebakken paprika's. Heerlijk zoet en zacht van smaak. Heerlijk in combinatie met zoutige tonijn en tortiglioni pasta. Een snel en gemakkelijk pastagerecht waar heel het gezin van zal smullen. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 g tortiglioni
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen en pers de knoflook. Snij de paprika's in reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de paprikareepjes toe. Laat 15 minuten stoven op een zacht vuur. Voeg na 10 minuten de uiringen en de knoflook toe.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af maar hou een kop van het kookvocht bij.
  4. Snij de bladpeterselie grof. Laat de tonijn uitlekken en verbrokkel in hapklare stukjes.
  5. Roer de tomatenpuree en per persoon 2 eetlepels van het kookvocht van de pasta door de paprikasaus. Roer om en laat nog 3 minuten verder garen.
  6. Voeg de balsamico toe aan de saus en roer er de tonijn en fijngesneden peterselie door. Kruid met peper en zout. Roer de tortiglioni door de peperonata en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 659.13 kcal
Koolhydraten 87.89 g
waarvan suikers 21.26 g
Vet 11.78 g
waarvan verzadigd 2.28 g
Proteïnen 43.84 g
Vezels 11.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin