Courgettespaghetti puttanesca met tonijn

20 MIN
2 personen
Courgettespaghetti puttanesca met tonijn

Vandaag zoeken we Zuiderse oorden op met een heerlijk licht en smaakvol gerechtje. Courgettespaghetti met daarbij een lekkere puttanescasaus met tonijn. Koolhydraatarm, zomers en lekker snel klaar. Genieten!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g zwarte olijven
  • 125 g kerstomaten
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el kappertjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • zout
  • peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.
  2. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Halveer de zwarte olijven. Halveer de kerstomaten. Laat de tonijn uitlekken.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de sjalot en knoflook aan. Voeg na 2 minuten de kerstomaten en oregano toe. Laat 2 minuten meestoven en voeg dan de tomatenblokjes, kappertjes en olijven toe. Kruid met cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en zout. Breng de saus aan de kook en laat 6 minuten pruttelen. Roer er de laatste minuut de tonijn door.
  4. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn. Serveer de courgettespaghetti met de puttanescasaus en werk af met de peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 439.18 kcal
Koolhydraten 27.81 g
waarvan suikers 17.86 g
Vet 19.93 g
waarvan verzadigd 3.21 g
Proteïnen 34.42 g
Vezels 9.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin