Salade van geroosterde zoete aardappel en bulgur

20 MIN
2 personen
Salade van geroosterde zoete aardappel en bulgur

Deze vegetarische salade van geroosterde zoete aardappel, bulgur, rode ui, waterkers, feta én pistachenootjes knalt letterlijk van het bord!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 kl komijn
  • ½ groentebouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • 1 rode ui
  • 1 bussel waterkers
  • 100 g feta
  • 30 g pistachenoten
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1,5 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de zoete aardappelblokjes over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper, zout en komijn. Laat 14-16 minuten roosteren in de oven.
  2. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Doe de bulgur in een kom en schenk de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  3. Snij de rode ui in fijne plakjes. Was de waterkers. Verkruimel de feta. Hak de pistachenootjes grof. Meng de rest van de olijfolie met de wittewijnazijn en kruid met peper en zout.
  4. Hussel alle ingrediënten door elkaar en besprenkel met de dressing. Kruid met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 791.05 kcal
Koolhydraten 85.69 g
waarvan suikers 11.05 g
Vet 36.39 g
waarvan verzadigd 11.03 g
Proteïnen 23.21 g
Vezels 15.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin