Salade van geroosterde zoete aardappel en bulgur

20 MIN
2 personen
Salade van geroosterde zoete aardappel en bulgur

Deze vegetarische salade van geroosterde zoete aardappel, bulgur, rode ui, waterkers, feta én pistachenootjes knalt letterlijk van het bord!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 kl komijn
  • 100 g bulgur
  • 1 rode ui
  • 150 g waterkers
  • 100 g feta
  • 30 g pistachenoten
  • 2 kl olijfolie
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1,5 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de zoete aardappelblokjes over. Besprenkel met 1 koffielepel olijfolie en kruid met peper, zout en komijn. Laat 14-16 minuten roosteren in de oven.
  2. Doe de bulgur in een kom en schenk er 150 milliliter kokend water bij. Dek af en laat 15 minuten staan.
  3. Snij de rode ui in fijne plakjes. Was de waterkers. Verkruimel de feta. Hak de pistachenootjes grof. Meng 1 koffielepel olijfolie met 1 koffielepel balsamico en kruid met peper en zout.
  4. Hussel alle ingredieënten door elkaar en besprenkel met de dressing. Kruid met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 625.68 kcal
Koolhydraten 71.61 g
waarvan suikers 11.62 g
Vet 25.96 g
waarvan verzadigd 9.52 g
Proteïnen 20.39 g
Vezels 12.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin