Gevulde courgette met bulgur en feta

35 MIN
2 personen
Gevulde courgette met bulgur en feta

Gevulde groentjes, één van onze stokpaardjes! Probeer deze vegetarische versie eens met kruidige bulgur in een tomatensausje en feta die erover smelt. Daarbij komt nog een fris slaatje om het Mediterraans feest compleet te maken.

Ingrediënten

  • ½ groentebouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g feta
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 tomaat
  • 1 zakje slamix
  • 1 kl balsamico
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgettes overlangs in 2 en hol ze uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verkruimel de feta.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten het fijngehakte vruchtvlees van de courgette toe en schep regelmatig om. Kruid met peper en zout. Voeg na 4 minuten de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Haal de pan van het vuur en meng er de bulgur en verkruimelde feta door. Verdeel de mengeling over de courgettes en leg ze in een ingevette ovenschaal. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snij de tomaat in blokjes. Schep door de slamix. Meng de extra vierge olijfolie en de balsamico en kruid met peper en zout.
  5. Serveer de gevulde courgettes met de salade en de dressing erover gelepeld.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 669.95 kcal
Koolhydraten 72.78 g
waarvan suikers 25.78 g
Vet 27.67 g
waarvan verzadigd 9.93 g
Proteïnen 25.76 g
Vezels 15.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin