Zoete aardappelsalade met feta

20 MIN
2 personen
Zoete aardappelsalade met feta

Zoete aardappel en feta? Een 'match made in heaven'! Denk daar nog kerstomaatjes, rucola en een frisse pittige dressing en pompoenpitten als afwerking bij, en je hebt een nieuwe klassieker voor je salade-repertoire! Zo goed kan een vegetarische maaltijdsalade zijn, smakelijk!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 250 g kerstomaten
  • 2 lente-uitjes
  • ½ rode chilipeper
  • ½ limoen
  • 1 stick honing
  • 50 g rucola
  • 100 g feta
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in blokjes van 1 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de zoete aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de kerstomaten in kwartjes. Snij de lente-uitjes in ringen. Snij de rode chilipeper overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij de chilipeper in fijne blokjes. Was en rasp de schil van de limoen en pers het sap. Meng het limoensap met de rode chilipeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt), honing, de limoenzeste, extra vierge olijfolie, peper en zout.
  3. Doe de rucola, kerstomaten en lente-ui in een kom en meng er de helft van de dressing door. Verkruimel er de feta bij. Schep er de blokjes geroosterde zoete aardappel door. Bedruppel met de rest van de dressing en strooi er de pompoenpitten over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 645.7 kcal
Koolhydraten 43.29 g
waarvan suikers 10.05 g
Vet 45.22 g
waarvan verzadigd 12.47 g
Proteïnen 14.66 g
Vezels 6.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin