Wil je graag wat vaker gezonder eten, dan hebben we een leuke en handige tip voor jou: eat the rainbow! Oftewel: eet kleurrijke gerechten met veel groenten. Je wist het misschien niet, maar het is een trucje van de natuur om jou zo veel mogelijk gezonde en goede voedingsstoffen te laten eten. Groenten vind je in alle kleuren van de regenboog, en ze wijzen vaak op de aanwezigheid van hoge concentraties aan vitamines en antioxidanten.

Dus als je al die verschillende kleuren gaat combineren, krijg je ook een resem aan voedingsstoffen binnen en dat heeft een positief effect op je gezondheid. Een kleurrijk bord vol groenten ziet er niet alleen goed uit, maar het is dus ook goed voor ons!


Geroosterde groenten met gebakken ricotta en peterseliedressing


Geroosterde groenten met gebakken ricotta en peterseliedressing
We hebben een originele ovenschotel bedacht met een heerlijke gebakken ricotta die letterlijk in het middelpunt van de belangstelling staat! Daarrond komen geroosterde groenten met kruidige olie. Terwijl die in de oven staat, maak je een frisse peterseliedressing die voor wat contrast zorgt. Deze kleurrijke topper kan je bestellen bij de 15gram Foodbox tot donderdag 5 december tot 12u. 



Gevulde flespompoen met quinoa


Gevulde flespompoen met quinoa
Een lekker originele bereiding met flespompoen: gevuld met voedzame quinoa, granaatappel en feta. Dit moet je proberen! Bekijk recept



Penne met aubergine en mozzarella


Penne met aubergine en mozzarella
Een snelle en toch zeer smaakvolle pasta met aubergine, mozzarella en verse basilicum. Een snelle doordeweekse vegetarische pasta om van te genieten! Bekijk recept



Gevulde aubergine met bulgur en amandelen


Gevulde aubergine met bulgur en amandelen
Heerlijke gevulde aubergines met bulgur, amandelen en granaatappelpitjes, afgewerkt met een frisse yoghurtsaus met munt. Wat een traktatie! Bekijk recept



Salade van geroosterde zoete aardappel en bulgur


Salade van geroosterde zoete aardappel en bulgur
Deze vegetarische salade van geroosterde zoete aardappel, bulgur, rode ui, waterkers, feta én pistachenootjes knalt letterlijk van het bord! Bekijk recept



Torentje van gegrilde groenten en halloumi


Torentje van gegrilde groenten en halloumi
Een simpel vegetarisch gerechtje, dat er zeer spectaculair uitziet, geweldig toch? De groenten worden gegaard in de oven, terwijl je de halloumi in de pan bakt. Bekijk recept



Rigatoni met gegrilde paprika en rode ui


Rigatoni met gegrilde paprika en rode ui
Een prachtige vegetarische pasta, die barst van kleur en dus ook van goede voedingsstoffen! Heerlijk met wat parmezaan erbij. Bekijk recept



Panzanella Caprese


Panzanella Caprese
Panzanella is een Toscaanse broodsalade, ideaal om restjes oud brood te verwerken. In deze versie met tomaat, basilicum en mozzarella, super lekker! Bekijk recept



Couscous met 7 groenten


Couscous met 7 groenten
Voor deze veggieschotel haalden we onze inspiratie uit de Marokkaanse keuken. Vrijdag is daar couscousdag en couscous met 7 groenten is een waar feestmaal! Bekijk recept



Tabouleh met geroosterde groenten en feta


Tabouleh met geroosterde groenten en feta
Tabouleh is een couscoussalade uit de Libanese keuken. Een heerlijk kruidige en frisse salade bomvol smaken! Heerlijk met de geroosterde groenten en feta. Bekijk recept