Quinoabowl met gegrilde courgette, feta en veenbessen

20 MIN
2 personen
Quinoabowl met gegrilde courgette, feta en veenbessen

Een heerlijke hippe quinoabowl met lekkere gegrilde courgette, een frisse citroendressing, feta en afgewerkt met gedroogde veenbessen. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 130 g quinoa
  • 1 courgette
  • 125 g kerstomaten
  • 10 g koriander
  • ½ citroen
  • 100 g feta
  • 30 g gedroogde veenbessen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Spoel de quinoa grondig met water. Doe per persoon 130 milliliter licht gezouten water in een kookpotje, voeg de gespoelde quinoa toe en breng aan de kook. Laat gedurende 10 minuten koken op een matig vuur. Laat de quinoa daarna nog 5 minuten afgedekt wellen. Roer los met een vork.
  2. Snij de courgette in lange plakken en bestrijk ze met de olijfolie. Verhit een grillpan en grill de plakken. (Je kan dit ook in een antikleefpan bakken). Kruid de gegrilde courgette met peper en zout en snij ze in blokjes.
  3. Halveer de kerstomaatjes. Snij de koriander fijn. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng de extra vierge olijfolie met het citroensap en -zeste, de helft van de fijngesneden koriander en peper en zout. Meng deze dressing door de quinoa, samen met de gegrilde courgette en de kerstomaatjes. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Werk de quinoa af met de rest van de koriander, de verkruimelde feta en de gedroogde veenbessen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 762.96 kcal
Koolhydraten 65.13 g
waarvan suikers 20.75 g
Vet 45.38 g
waarvan verzadigd 12.64 g
Proteïnen 21.66 g
Vezels 6.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin