Salade van geroosterde asperges, courgettes en feta

50 MIN
4 personen
Salade van geroosterde asperges, courgettes en feta

Een prachtige salade voor bij de paasbrunch, of op een andere mooie lentedag, met gegrilde asperges en courgette, blokjes feta en gedroogde tomaatjes.

Ingrediënten

  • 25 g rucola
  • 24 groene asperges
  • 2 courgettes, in staafjes
  • 350 g kerstomaten, gehalveerd
  • 200 g feta
  • 140 ml olijfolie
  • 1 kl Fleur de Sel
  • 1 kl zwarte peper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 80 °C.
  2. Leg de kerstomaatjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie, peper en zout. Zet ze 2 uur in de voorverwarmde oven tot ze halfdroog zijn.
  3. Blancheer ondertussen de asperges 4 minuten in voldoende water. Laat schrikken onder koud water en laat ze uitlekken. Leg ze samen met de courgetteslierten in een schaal met 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Grill de asperges en courgetteslierten krokant langs beide kanten op een hete grillplaat. Laat ze nadien koud worden.
  5. Grill de feta goudbruin aan elke kant in de rest van de olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier en snij in blokjes.
  6. Doe de rucola in een kom en meng er de gegrilde groenten, feta en kerstomaten door. Kruid met zwarte peper en grof zeezout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 520.06 kcal
Koolhydraten 13.13 g
waarvan suikers 9.35 g
Vet 46.11 g
waarvan verzadigd 12.6 g
Proteïnen 13.02 g
Vezels 4.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin