We beginnen met een simpele en verfrissende coleslaw. Deze side-salade past haast bij elke maaltijd en is daarom mijn favoriet. Met een paar wortels en wat witte kool tover je in een mum van tijd deze kleurrijke salade op tafel. Voor een gezondere versie, kan je (een deel van) de mayonaise vervangen door yoghurt. In Amerika serveren ze coleslaw steevast met hamburgers, maar ook met falafel of andere vleesgerechten is dit een topper!
Iets verfijnder, maar even eenvoudig is deze kruidensalade met kwarteleitjes. Serveer bij een lekker stukje vis en je gerecht krijgt plots een heel andere dimensie.
Ook van klassieke salades kan je in een handomdraai een spannende side-salade maken. We kennen allemaal de Italiaanse salade caprese. Geef die eens wat extra cachet door kappertjes, look en chilipeper toe te voegen.
Van de traditionele Griekse salade met feta kan je dan weer een speelse variant maken door deze te serveren met komkommerslierten.
Of doe eens wat inspiratie op bij de Oosterse keuken. Glasnoedels lenen zich namelijk uitstekend voor in een salade en combineren erg lekker bij zowat elk Aziatisch gerecht. Deze koude salade met een vinaigrette van miso is één groot avontuur op zich.
Een salade met quinoa en groentjes mag natuurlijk ook niet ontbreken. Deze voedzame salade combineert goed bij een stukje worst of kip. De leftovers kan je de dag nadien als lunch meenemen naar je werk!
Last but not least: een side salad met asperges. Zoals je misschien wel weet is april dé aspergemaand, dus daar moeten we van profiteren! Geen beter moment dus om deze lekkere salade met feta, groene asperges en courgette klaar te maken.