Saffraan risotto met mosselen

30 MIN
4 personen
Saffraan risotto met mosselen

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen, schoongemaakt
  • 300 g risottorijst
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 40 g parmezaanschilfers
  • 800 ml witte wijn
  • 1 l visfond
  • 1 el olie
  • 30 g boter
  • 1 plukje saffraandraadje
  • ½ bosje peterselie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de mosselen gaar in voldoende water aangelengd met 500 milliliter witte wijn, 2 teentjes knoflook en de peterselie.
  2. Haal de mosselen uit hun schelp.
  3. Stoof de ui samen met het resterende teentje knoflook aan in de olie. Voeg de rijst en de saffraandraadjes toe en bak de rijst glazig. Schenk er dan de resterende wijn bij en laat volledig inkoken.
  4. Voeg beetje per beetje de warme visfond toe en laat eerst inkoken alvorens visfond toe te voegen. Doe dit tot de rijst beetgaar is.
  5. Haal van het vuur en roer er de mosselen, de boter en de parmezaanschilfers door. Laat enkele minuten rusten en serveer dan de risotto.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 474.72 kcal
Koolhydraten 21.3 g
waarvan suikers 2.97 g
Vet 17.44 g
waarvan verzadigd 8.26 g
Proteïnen 18.48 g
Vezels 1.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin