Citroenrisotto met mosselen

45 MIN
4 personen
Citroenrisotto met mosselen

Een lekker frisse zomerse risotto met citroen en mosselen. Het perfecte eenpansgerecht voor op een lekker warme dag.

Ingrediënten

  • 1 kg mossel
  • 450 g risottorijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g parmezaan
  • ½ bosje peterselie
  • 1 citroen, biologisch
  • ½ l witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak de mosselen schoon. Kook ze op een hoog vuur in 1 liter water met 250 ml witte wijn, 1 teentje knoflook en een paar takjes peterselie. Haal de mosselen uit de schelp als ze gaar zijn. Zeef het kookvocht van de mosselen, en doe in een pannetje. Dit is je bouillon voor de risotto.
  2. Snipper de ui en 1 teentje knoflook en fruit ze glazig in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de rijst en toe en laat bakken tot de korrels doorschijnend zijn. Schenk de rest van de wijn erbij en roer regelmatig tot de wijn verdampt is. Voeg een soeplepel bouillon toe en laat deze inkoken. Daarna voeg je telkens weer een soeplepel mosselbouillon toe, als de vorige is opgenomen. Roer regelmatig, totdat de rijst beetgaar is.
  3. Rasp de schil van de citroen, en pers dan de citroen uit. Hak de rest van de peterselie fijn.
  4. Haal de pan van het vuur. Voeg de mosselen, boter, de citroenschil en de Parmezaanse kaas toe aan de rijst. Kruid af met peper en zout. Laat nog enkele minuten rusten voor de risotto te serveren. Werk af met de gehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 776.94 kcal
Koolhydraten 94.59 g
waarvan suikers 4.52 g
Vet 23.84 g
waarvan verzadigd 10.87 g
Proteïnen 19.26 g
Vezels 3.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin