Risotto met scampi

45 MIN
4 personen
Risotto met scampi

Risotto is heerlijk met scampi's erbij. We gebruiken een kreeftenbouillon om de rijst een lekkere zeevruchtensmaak te geven. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 500 g scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 250 g risottorijst
  • 1 rode paprika, ontpit en in blokjes
  • 250 g sojascheuten
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes, wit en groen gescheiden
  • 1 rode peper, ontpit en fijngehakt
  • 1 kl limoensap
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200 ml kreeftenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 8 blaadjes basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook.
  2. Stoof de sjalot aan in een eetlepel olijfolie. Doe er de risottorijst bij en bak de korrels glazig. Doe er een pollepel van de bouillon bij en laat de risotto de bouillon al roerend opnemen. Herhaal tot de bouillon op is. Dit duurt ongeveer 25 minuten.
  3. Kruid de scampi's met peper en zout. Bak ze kort aan op een hoog vuur in de overige olijfolie. Schep uit de pan en zet even opzij.
  4. Breng in dezelfde pan de kreeftenbouillon aan de kook. Voeg de paprika, de chilipeper en het wit van de lente-uitjes toe. Laat tot 2/3 inkoken.
  5. Meng de risotto samen met de sojascheuten en de scampi onder de groenten. Schenk er het limoensap bij en laat nog een minuutje doorwarmen.
  6. Verdeel de risotto met scampi's over de borden. Werk af met het groen van de lente-uitjes en de basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 459.89 kcal
Koolhydraten 57.43 g
waarvan suikers 2.15 g
Vet 10.94 g
waarvan verzadigd 1.77 g
Proteïnen 31.11 g
Vezels 3.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin