Crêpe suzette

20 MIN
4 personen
Crêpe suzette

Crêpe Suzette, een echte Franse dessertklassieker, zijn dunne flensjes overgoten met een heerlijk appelsien-Grand Marnier sausje. Overheerlijk!

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels, geschild en in partjes
  • 75 g bloem
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 2 el Grand Marnier
  • 50 g suiker
  • 2 klontjes boter

BEREIDING

  1. Maak een beslag van de bloem, het ei en de melk.
  2. Verhit een klontje boter in een pan en bak de flensjes flinterdun. Zet opzij en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de suiker in een pan en karameliseer de sinaasappelpartjes. Voeg een klontje boter en de Grand Marnier toe. Laat de alcohol verdampen.
  4. Vouw de flenjes in vieren. Overgiet de flensjes met de sinaasappelsaus en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 269.44 kcal
Koolhydraten 36.24 g
waarvan suikers 22.33 g
Vet 10.48 g
waarvan verzadigd 6.09 g
Proteïnen 5.75 g
Vezels 1.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin