Tarte tatin met peer en maple syrup

45 MIN
6 personen
Tarte tatin met peer en maple syrup

Tarte tatin is een omgekeerde taart, een echte Franse dessertklassieker. In deze versie vervangen we de appels door peer en maple sirup of ahornsiroop.

Ingrediënten

  • 6 peren, geschild
  • 1 vel kruimeldeeg
  • 6 bolletjes vanille-ijs
  • 1½ el ahornsiroop
  • 2 el boter
  • snufje kaneel

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Snijd de peren in 8 partjes. Stoof ze aan in de boter.
  3. Besprenkel de peertjes met de maple syrup en laat ze enkele minuten karameliseren. Breng op smaak met kaneel.
  4. Schik de peren in een ingevette ovenschaal.
  5. Leg het kruimeldeeg op de peren en stop de randjes een beetje in. Prik met een vork enkele gaatjes in het kruimeldeeg.
  6. Bak de tarte tatin ongeveer 30 minuten in de oven.
  7. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten. Neem dan een groot rond bord en duw dit tegen de ovenschaal. Draai om, zodat de taart mooi op het bord valt.
  8. Verdeel de taart in porties en serveer met een bolletje ijs.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 377.56 kcal
Koolhydraten 44.46 g
waarvan suikers 27.56 g
Vet 18.78 g
waarvan verzadigd 10.33 g
Proteïnen 5.06 g
Vezels 4.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin