Gekookte escargots

15 MIN
2 personen
Gekookte escargots

Bereid wulken eens op z’n Vietnamees, met gember, citroengras en limoenblaajes. Serveer met een lekker dipsausje op basis van vissaus.

Ingrediënten

    Voor de wulken

  • 600 g wulken
  • 100 g gember, in plakjes en geplet
  • 6 stengels citroengras
  • 12 limoenblaadjes
  • Voor de dipsaus

  • ½ teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 kl gember, fijngehakt
  • 2 limoenblaadjes, in julienne
  • 1 el limoensap
  • 1 el vissaus
  • 1 kl rietsuiker

BEREIDING

  1. Week en spoel de wulken grondig in koud water tot al het zand eruit is.
  2. Hak 1 koffielepel van het wit gedeelte van de citroengras fijn en hou apart voor de dipsaus. Laat de rest van de stengels heel maar plet ze.
  3. Leg de limoenblaadjes op de bodem van een pot samen met de geplette citroengrasstengels en gember. Leg hierop de escargots en overgiet met 600 milliliter water. Laat 20 minuten gaar koken.
  4. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus en 1 koffielepel fijngehakt citroengras, voeg hierbij 1 eetlepel kookvocht.
  5. Haal de wulken uit de pot en serveer met de dipsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 328.74 kcal
Koolhydraten 23.04 g
waarvan suikers 4.42 g
Vet 4.08 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 49.86 g
Vezels 0.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin